Παρασκευή 9 Μαρτίου 2007

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ





• 'Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος' παραγωγή Nομαρχία Θεσ/νίκης 1995. Δίσκος βινυλίου. Έρευνα και καταγραφή τραγουδιών με αναφορά τον Μέγα Αλέξανδρο παίζοντας ούτι, ταμπουρά, φλογέρα και κρουστά.
• 'Βεσσαραβία' παραγωγή Γ. Μελίκης 1996. Δίσκος ακτίνας (c.d.). Έρευνα και καταγραφή ομάδας τραγουδιών, από δύο κυρίως περιοχές: την Μακεδονία και την Μικρά Ασία, παίζοντας ούτι, πολίτικο λαούτο, ταμπουρά, φλογέρα και κρουστά.
• 'Στα μονοπάτια της παράδοσης' Ελίνα Παπανικολάου παραγωγή ALFA MI RECORDS 1998. Δίσκος ακτίνας (c.d.) Ομάδα δημοτικών τραγουδιών από όλη την Ελλάδα, παίζοντας ούτι και ταμπουρά.
• 'Θρακιώτικη μουσική παρέα Νέας Πέλλας' μουσικό οδοιπορικό παραγωγή Νομαρχία Πέλλας 1998. Δίσκος ακτίνας (c.d.) Ομάδα τραγουδιών από την περιοχή Μπακτσέ Κιοϊ της Κωνσταντινούπολης τραγουδισμένα από την χορωδία του συλλόγου της Νέας Πέλλας, παίζοντας λαούτο και κρουστά.
• 'Έλληνες ακρίτες Πόντος Καππαδοκία' παραγωγή αρχείο Ελληνικής μουσικής 1998. Δίσκος ακτίνας (c.d.) Τραγούδια του Πόντου και της Καππαδοκίας παίζοντας ούτι, ταμπουρά και κρουστά σε πέντε τραγούδια, τραγουδισμένα από τον Χρόνη Αηδονίδη και τον Χρυσόστομο Μητροπάνο.
• 'Καράβ σην Μαύρην Θάλασσαν' παραγωγή VASIPAP 1998. Δίσκος ακτίνας (c.d.) Ομάδα από ποντιακά τραγούδια, παίζοντας ούτι και ταμπουρά, τραγουδισμένα από τον Στάθη Νικολαϊδη.
• 'Μακεδονία' παραγωγή αρχείο Ελληνικής μουσικής 1999.Δίσκος ακτίνας (c.d.) τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας τραγουδισμένα από τον Χρόνη Αηδονίδη τον Χρυσόστομο Μητροπάνο και τον Ευάγγελο Νανάκο, παίζοντας ούτι σε τρία τραγούδι.
• 'Κύματι Θαλάσσης' από το πάθος στην Ανάσταση παραγωγή Μ.Β.International 1999. Δίσκος ακτίνας (c.d.) Εκκλησιαστικοί ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδος παιγμένοι με παραδοσιακά όργανα, παίζοντας ταμπουρά σε τέσσερα κομμάτια.
• 'Τα κάλαντα των Ελλήνων' παραγωγή αρχείο Ελληνικής μουσικής 1999. Δίσκος ακτίνας (c.d.) Κάλαντα από την Ελλάδα, παίζοντας ούτι σε τέσσερα τραγούδια, τραγουδισμένα από τον Χρόνη Αηδονίδη και τον Χρυσόστομο Μητροπάνο.



• 'Αντρικά μουνάτα I' παραγωγή «Αρχείο Συλλογή Γ.Μελίκη» 2000.Βιβλίο και δίσκος ακτίνας (c.d.) Έρευνα και καταγραφή σκωπτικών τραγουδιών που ακούγονται κατά τις ημέρες της αποκριάς, παίζοντας ούτι, λαούτο, ταμπουρά και ερμηνεύοντας μερικά από τα τραγούδια.
• 'Meryem Ana' Στάθη Ευσταθιάδη παραγωγή Παναγία Σουμελά 2000.Δίσκος ακτίνας (c.d.) Ομάδα τραγουδιών από τον Εύξεινο Πόντο που υμνούν την Παναγία, την φιλία και την ειρήνη, σε συνεργασία με μουσικούς της περιοχής του σημερινού Πόντου τον Kerim Aidin εξαίρετο μουσικό στα πνευστά της περιοχής, και τον Karaman Colak εξαίρετο λυράρη και τραγουδιστή της περιοχής.
• 'Νικήσιανη' περιδιαβαίνοντας στο βάθος του χρόνου παραγωγή μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Νικησιανιωτών και Γεωργιανιωτών Θεσσαλονίκης «το Παγγαίο» 2000. Δίσκος ακτίνας (c.d.) Ομάδα από δημοτικά τραγούδια της περιοχής του Παγγαίου τραγουδισμένα από την χορωδία βυζαντινής μουσικής και δημοτικού τραγουδιού του συλλόγου, παίζοντας ούτι.
• "Αντρικά μουνάτα II" παραγωγή «Αρχείο Συλλογή Γ.Μελίκη» 2002.Βιβλίο και διπλός δίσκος ακτίνας (c.d.) Έρευνα και καταγραφή σκωπτικών τραγουδιών από όλη την Ελλάδα που ακούγονται κατά τις ημέρες της αποκριάς, παίζοντας ούτι, λαούτο, ταμπουρά και ερμηνεύοντας μερικά από τα τραγούδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

BIOΓPAΦIKO ΣHMEIΩMA

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΣΟΥΡΑΣ Ο Βασίλης Κασούρας γεννήθηκε στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας στα τέλη του 1963, όπου και βίωσε τα παιδικά του χρόνια μέχ...