Σάββατο 10 Μαρτίου 2007

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ



• «Ελληνάκι» παραγωγή Γ. Μελίκης 1998.Δίσκος ακτίνας (c.d.)Έρευνα και καταγραφή ομάδας τραγουδιών που προέρχονται από τρεις κυρίως νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας: Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής, παιγμένα με ταμπουρά φλογέρα και γκάιντα. Επιμελήθηκα μουσικά την παραγωγή και έπαιξα ταμπουρά, ούτι και κρουστά.
• «Του κάτεργου της φυλακής και της καρμανιόλας» παραγωγή «Αρχείο Συλλογή Γ .Μελίκη» 1999.Δίσκος ακτίνας (c.d.)Έρευνα και καταγραφή ομάδας τραγουδιών αποτελούμενη από δυο σκέλη:το πρώτο αφορά τραγούδια από επιτόπιες ηχογραφήσεις από το αρχείο του Γ. Μελίκη όπου εμφανίζεται το γνήσιο ηχόχρωμα και το δεύτερο αφορά τραγούδια με παραδοσιακή ρίζα και αξία, αλλά με αστική αντίληψη που ηχογραφήθηκαν σε στούντιο. Επιμελήθηκα μουσικά την παραγωγή και έπαιξα ούτι ταμπουρά, μπαγλαμά κρουστά και ερμήνευσα και ένα τραγούδι.
• «Ιάσων» σκοποί και τραγούδια από την μαύρη θάλασσα παραγωγή Μ.Β.International. 2000. Δίσκος ακτίνας (c.d.) Έρευνα και καταγραφή παραδοσιακών τραγουδιών από την περιοχή των Σουρμένων της Μαύρης θάλασσας σε συνεργασία με τον Omer Beykoz τραγουδιστή από την Κερασούντα της Μαύρης θάλασσας Ενορχήστρωσα και επιμελήθηκα μουσικά την παραγωγή και έπαιξα ούτι, ταμπουρά, και πολίτικο λαούτο.
• «Ασην Πουλαντζάκη σο Ατά Παζάρ» παραγωγή VASIPAP 2002. Δίσκος ακτίνας (c.d.) Έρευνα και καταγραφή παραδοσιακών τραγουδιών από τις περιοχές Πουλαντζάκ και Ατά Παζάρ του Εύξεινου Πόντου με ερμηνευτή τον κορυφαίο για την Ελλάδα τραγουδιστή Στάθη Νικολαϊδη. Ενορχήστρωσα και επιμελήθηκα μουσικά την παραγωγή και έπαιξα ταμπουρά, ούτι και λαούτο.
• «Ένα καράβι γεμάτο τραγούδια» Νίκος Αβαγιανός παραγωγή VASIPAP 2002. Δίσκος ακτίνας (c.d.) Συνθέσεις της εποχής μας δοσμένες μέσα από παραδοσιακά και λαϊκά όργανα. Ενορχήστρωσα την παραγωγή και έπαιξα ταμπουρά, ούτι, λαούτο και κρουστά.



• «Τα Καμπουτζηδιανά» τραγούδια της Πυλαίας παραγωγή δήμος Πυλαίας 2002. Δίσκος ακτίνας (c.d.) Έρευνα και καταγραφή δημοτικών τραγουδιών του δήμου Πυλαίας τραγουδισμένα από τις γυναίκες του Κ.Α.Π.Η. του δήμου. Επιμελήθηκα μουσικά την παραγωγή και έπαιξα ούτι και κρουστά.
• «Κεπέκ-κλισα Κερασούντας σα παράλια της Κριμαίας» παραγωγή VASIPAP 2004. Δίσκος ακτίνας (c.d.) Έρευνα και καταγραφή παραδοσιακών τραγουδιών από τις περιοχές Κερασούντος και Κριμαίας του Εύξεινου Πόντου. Ενορχήστρωσα και επιμελήθηκα μουσικά την παραγωγή και έπαιξα ταμπουρά, ούτι και λαούτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

BIOΓPAΦIKO ΣHMEIΩMA

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΣΟΥΡΑΣ Ο Βασίλης Κασούρας γεννήθηκε στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας στα τέλη του 1963, όπου και βίωσε τα παιδικά του χρόνια μέχ...